Kosilo ali večerja (po starih receptih prababice Neže) zajema:
• dve vrsti juhe v jušniku;
• bogato pojedino s pečeno kokošjo, nadevanimi svinjskimi prsmi, kuhano govedino s hrenom, medaljončki svinjske ribice s slivami;
• priloge: domač pražen krompir, sirovi štruklji iz domačega mleka, domač kruh;
• solate po izbiri;
• sladice po izbiri (pite, štrudelj, rolade, itd.).
So gostišče s 100 letno tradicijo (četrta generacija) pristne domače hrane, ki jo najdete na podeželju, v središču idilične vasice Škocjan na Dolenjskem oddaljene le 3 km od avtoceste Novo mesto - Krško. Nudijo kosila v Knobleharjevi sobi, ki sprejme 50 oseb ali pa pod kozolcem, kjer sprejmejo 100 oseb. Slovijo po pristnih domačih jedeh iz dobrot z domače kmetije. Pripravljene so po 100 let starih receptih. Slovijo tudi po pravi domači goveji juhi z vraničnimi žličniki in domačimi rezanci, domačimi kokošmi, pečenimi v krušni peči in domačimi sirovimi štruklji, pripravljenimi iz domače pregrete smetane in skute ter domačemu kruhu.
- Jugovzhodna
- 2 osebi
- Slovenska